Ağrılı Mesane Sendromu (İnterstisyel Sistit)

Ağrılı Mesane Sendromu Nedir?

  • Erkeklerde nadiren görülen bir hastalıktır.
  • Asıl olarak genç ve orta yaşlı kadın hastalığıdır.
  • Hayatı tehdit eden bir hastalık değildir. Ancak hayat kalitesini oldukça düşüren bir hastalıktır.

Ağrılı Mesane Belirtileri Nelerdir?

  • Hastalığın hafif formunda Pelvis bölgede yani kalça kemikleri arasında kalan boşlukta mesane ve rahim bölgesinde huzursuzluk.
  • Makat (anüs) ile dış idrar deliği arasında ağrı ve huzursuzluk hissi.
  • İdrar birikmeye başladıkça ağrının geleceği korkusu.
  • Bazı hastalarda günde 60-70 defa idrar yapmak.

Ağrılı Mesane Sendromu Hastalığını Nasıl Tedavi Ediyoruz?

  • Bu hastalığın tanısında herhangi bir radyolojik tetkik yoktur.
  • Tecrübeli bir üroloji uzmanın yapacağı anestezi altında Sistoskopi ile tanı ve tedavi sağlıyoruz. Sistoskopi ile mesane iç yüzeyi tamamen görülmekte ve hastalığın ilerleme durumu hakkında kesin bir yorum yapılabilir. Mesane hacmi ve yüzeyinin ne durumda olduğu ile ilgili ilerleyen dönemde uygulanacak tedavi hakkında yol gösterici olmaktadır.
  • Bu hastaların yüzde 80’nin de hastalığın sebebi Hunner Ülseri/Yarasıdır. Bu noktada işlemi yapan cerrahın tecrübesi bu oluşumu tanıması açısından önem teşkil etmektedir.

Önemli: Genel anestezi altında yapılan sistoskopi ile hastalığa sebep olan oluşumları ortadan kaldırıyoruz ve hastalığı sonlandırıyoruz.

Hızlı İletişim Formu

    Ağrılı Mesane Hastalarında Radikal Sistektomi

    Tüm tedavi yöntemlerini deneyen ancak hastalığı çözüme kavuşmayan hastalarda radikal sistektomi (mesanenin alınması) ameliyatı kalıcı çözüm sağlamaktadır.

    Avrupa ve Amerika Üroloji Birliği tedavi kılavuzlarında son yıllarda hayat kalitesi ciddi derecede bozulan hastalarda radikal sistektomi (mesanenin çıkarılması) önerilmektedir.

    Amerika Üroloji Birliği Ağrılı Mesane Tedavi Kılavuzu’nda major cerrahi bölümünde mesanesi ileri derece küçülmüş ve diğer tedavi yöntemlerinin işe yaramadığı hastalarda, hayat kalitesinin iyileştirilmesi için, radikal sistektomi (mesanin alınması) önerilmektedir.

    Amerika Üroloji Birliği Kılavuzu‘nun yanı sıra Avrupa Üroloji birliğinin Mart 2024 tarihli kılavuzunda da İleri Evre Ağrılı Mesane hastaları için Radikal Sistektomi (Mesanenin Alınması) önerilmektedir.

    Geçmeyen Ağrılı Mesane Sendromu Hastalarımız İçin Son Çare Mesanenin Alınması!

    Hastalarımızdan Gelen Teşekkür Mesajları


    İlgili diğer makaleler;

    Bu makale EAU (Avrupa Üroloji Birliği) AUA (Amerikan Üroloji Derneği’nin) 2022 yılı güncellemelerine göre düzenlenmiştir.

    Hızlı İletişim Formu

      BASIN

      Prof. Dr. Tahir Karadeniz, ulusal gazeteler ve konuk olduğu televizyon programlarında ürolojik hastalıklar ve kanserler hakkında bilgiler veriyor.

      Haberler ve Programlar Gazete Teşekkürleri

      Hasta Görüşleri

      Biz ileri evre böbrek tümörü ameliyatı olduk ve sıkıntılı olacağını düşündüğümüz süreç su gibi aktı geçti Tahir hocanın sayesinde minettarız kendisine. Gözünüz kapalı gönlünüz rahat Tahir hocaya emanet edebilirsiniz kendinizi çok çok teşekkür ediyorum. Sevgiler saygılar hocam 💐💐💐

      Ezgi Aslan

      23.03.2022

      Başkalarına rahatlık ve şifa vermek için kendinizden çok şey veriyorsunuz. Bugün değil her zaman onurlandırılmayı hak ediyorsunuz. Geçen yıl bu gün bize hayatımızı yeniden verdiniz. Ömür boyu minnettar olacağız. Rabbim size sağlıklı uzun bir ömür versin. Çok teşekkür ederiz 🙏🏻 Hatice Bayram Alyagut. Saygı ve sevgilerimizle… İyi günler diliyoruz.

      Bayram Alyagut

      16 Şubat 2022

      Bu gün tam 1 yıl oldu hayatımı değiştirdiniz onca yıl çektiğim çilem sayenizde son buldu kimse bana umut olmazken siz hem umut hem destek oldunuz hakkınızı asla ödeyemem.Her kızın bi kahramanı var derler benim kahramanım sizsiniz hocam,ömrünüz sağlıklı ve uzun olsun benim için çok değerlisiniz . Bana bir sürü hastanız mesaj atıyor hepsine tek tek dönüş yapıp sizi ve başarınızı anlatıyorum gururla 🙏🏻❤️

      Gülbeyaz Aydın

      1 Şubat 2022

      Daha fazla hasta görüşü
      Geri
      0532 572 1376
      0532 572 1376
      Prof Dr TahirKaradeniz
      prof.dr.tahirkaradeniz
      Hasta Hikayeleri